
Piwowar #53 pod znakiem lagerów - premiera 15.06!
Czerwcowy, 53. numer Piwowara będzie prawdziwym kompendium wiedzy o piwach dolnej fermentacji! Tajnikami sukcesu swojego lagera - Kraftu Roku 2024 podzielą się Jakub Rosiek i Piotr Sosin z Browaru Trzech Kumpli. I to dosłownie, bo w numerze czytelnicy znajdzą również dopasowaną do skali browaru domowego recepturę tego mistrzowskiego piwa! Fascynującą historię czeskiego pilsa przybliży Marcin Chmielarz. Z tekstu Daniela Hurasa dowiemy się, jak kraft przedefiniował piwa dolnej fermentacji. Marek Kamiński z kolei weźmie pod lupę piwo iście kultowe - hellesa z monachijskiego Augustiner-Bräu. A swoją domową recepturą na piwo w tymże stylu podzieli się Adam Spławski - Mistrz Lagerów w Pucharze PSPD 2023/2024.
Ponadto w letnim wydaniu Piwowara czekają na Was między innymi:
- rozmowa z Dorotą Chrapek o pracy piwowarki i misji piwnej edukatorki
- wszystko, co warto wiedzieć o współpracy browaru z agencją marketingową
- piwno-podróżnicze inspiracje ze Słowenii
- analizy prawne skutków obniżki akcyzy dla browarów
- Piwne Rekomendacje - rubryka we współpracy z PSBR
- rozważania nad rolą znaczeń i symboli w piwnym designie
- wnikliwe obserwacje naszych felietonistów, w tym debiut Kamili Igi Burniewicz
- kontynuacja praktycznych cykli porad: utlenienie i starzenie piwa,
- piwowarstwo domowe, chłodzenie i wyszynk piwa
Piwowar #53 w skrzynkach pocztowych, wersji online, salonach Empik i sklepach partnerskich pojawi się tradycyjnie około 15 czerwca! Prenumerata w trzech wygodnych, nowoczesnych opcjach możliwa jest na naszej nowej stronie: https://magazynpiwowar.pl